Autorul celebrei cărți „Născuți pentru a alerga” călătorește acum în spațiul mediteranean, unde descoperă că secretele Greciei antice și ale eroilor săi sunt încă vii și pot fi învățate de către eroii amatori de pretutindeni.
După ce a alergat un ultramaraton în Canionul Cuprului din Mexic, Christopher McDougall își găsește următoarea aventură în munții Cretei, acolo unde o bandă de luptători ai Rezistenței din cel de-al Doilea Război Mondial a îndrăznit „nefăcutul”: să răpească un general nazist din mijlocul soldaților săi. Cum de au îndrăznit un artist lefter, un păstor cretan și un poet playboy să pună la cale și să execute o asemenea aventură remarcabilă?
McDougall străbate insula pentru a găsi răspunsurile, experimentând pe propria piele provocările fizice extreme la care erau nevoiți să facă față luptătorii Rezistenței și aliații lor. În Creta, insula eroilor, McDougall descoperă instrumentele de lucru ale acestora – mișcarea naturală, anduranța extremă și nutriția eficientă.
„Născuți eroi” este un studiu fascinant asupra științei și artei eroului, care ne poartă de pe străzile Londrei pe plajele Braziliei, din Munții Stâncoși în Munții Cretei, locuri unde atleți remarcabili ai zilelor noastre își însușesc încă abilitățile lui Hercule și Ulise. Așa cum „Născuți pentru a alerga” a inspirat milioane de cititori să iasă la alergare desculți în aer liber, „Născuți eroi” îi va determina să iasă din sala de fitness și să intre în marea sală a naturii – să escaladeze, să înoate, să sară, să alerge și să-și găsească propriul drum către glorie.
„Eroismul adevărat, așa cum știau foarte bine anticii, nu stă în forță sau curaj. Stă în compasiune.”
Despre autor
Înainte de a scrie bestsellerul internațional ,,Născuți pentru a alerga”, Christopher McDougall a fost corespondent de război pentru Associated Press. Fascinația sa pentru corpul uman l-a determinat să pună bazele unei serii de reviste online ,,Arta eroului”.
,,Dezavantajul pe care îl ai atunci când scrii știri, în special pentru AP (Associated Press), este spațiul. Acumulezi din ce în ce mai multe cunoștințe, însă nu ți se dă ocazia să le exprimi. În cele din urmă, am părăsit Europa, Africa și AP pentru a mă întoarce în Statele Unite și a începe să scriu pentru reviste. Outside m-a trimis la Marea Nordului pentru a-mi încerca mâna pe un subiect legat de o tradiție antică a scoțienilor, rugby-ul fără reguli; New York Times m-a angajat să urmăresc un star pop mexican fugar; Men’s Health mi-a oferit șansa să explorez ciudățeniile fiziologice: indienii tarahumara și francezii care se antrenează în cocotierii din Brazilia.”
Acest ultim proiect este cel care a generat ideea celei de-a doua cărți a lui McDougall, “Nascuti eroi”.
Gabi Enache,
<strong>O lectie de istorie... altfel</strong><br />
RaspundeMi-a placut mult, m-a facut sa inteleg anumite momente ale istorie intr-un mod diferit. Profunda, umana, calda, emotionanta. Finalul te lasa in lacrimi, personajele principal sunt incredibile. mai ales cand le cauti pe google si vezi ca sunt reale (stiam asta, dar tot nu mi-a venit sa cred). Recomand calduros.
A fost util acest review?
12 persoane au considerat acest review util!