Michael Schumacher este un fenomen creat de el însuși. Deși provine dintr-un mediu umil, fără bani, Schumacher a ajuns să domine cel mai spectaculos și mai periculos sport din lume. În 2004 a obţinut cel de-al șaptelea titlu mondial, după care a perseverat până la un total incredibil de 91 de victorii de Grand Prix, lăsându-i mult în urmă pe marii Senna, Prost și Fangio, ridicând ștacheta la un nivel pe care nimeni nu și l-ar fi imaginat vreodată posibil.
Dar atunci când ai în faţă fenomenul Michael Schumacher este greu să cunoști omul Michael Schumacher. Nu ajută nici faptul că întotdeauna a fost o persoană foarte rezervată, mereu atentă să nu permită presei și publicului să se apropie prea mult. Etosul său sportiv de a „nu dezvălui niciodată nimic” s-a aplicat atât caracterului său cât și concurenţei.
Schumacher a avut un mic diavol în el și mulţi nu sunt încă dispuși să-l ierte pentru acest lucru. La asta s-a adăugat și faptul că s-a dedicat cu totul meseriei și artei sale, căutând în mod meticulos perfecţiunea. Actriţa Jeanne Moreau a spus odată că „perfecţiunea într-un om este ușor de admirat dar greu de iubit” și această observaţie a fost cu siguranţă valabilă în cazul lui Michael Schumacher. El nu a avut stilul lui Senna, nici evidenta pasiune brută a acestuia. În schimb precizia, munca grea, disciplina şi abilitatea de a-şi controla emoţiile au fost semnele sale distinctive. Dar aceste calităţi nu câştigă inimi şi minţi. A refuzat să-şi arate umanitatea, despre care cei care îl cunosc foarte bine jură că este excepţională, după cum vom descoperi în una dintre cele mai bune carti ale lui James Allen. Odată cu acest volum, Preda Publishing a lansat şi colecţia iLegend, dedicată legendelor sportului.
Despre autor
James Allen este cunoscut în Marea Britanie şi în ţările vorbitoare de limbă engleză drept comentatorul postului ITV pentru ediţiile televizate de Formula 1. A lucrat ca jurnalist şi comentator de Formula 1 încă din 1990, cu un an înainte de uimitorul debut al lui Schumacher la echipa Jordan. James l-a înlocuit pe Murray Walker ca voce a motorsportului în 2001 şi, prin munca sa vastă pentru Financial Times, s-a impus drept unul dintre scriitorii cu cea mai mare autoritate în Formula 1. În 1995, a fost co-autor al bestsellerul-ului autobiografic al lui Nigel Mansell, „Mansell. The People’s Champion”.
”Este singura carte dedicată lui Schumacher pe care Lewis Hamilton ar trebui să o citească” - Daily Telegraph
Alex,
<strong>Nu am fost niciodata un mare fan</strong><br />
RaspundeIntotdeauna l-am preferat pe Senna, asa cum au facut-o multi dintre prietenii mei. Dar aceasta carte m-a facut sa-l privesc pe Schumacher cu alti ochi, e o revelatie. Bine scrisa, bine documentata. Emotionanta si revelatoare. Recomand.
A fost util acest review?
6 persoane au considerat acest review util!